Mai 102013
 

Poate că nu. (Dar ştim o persoană care deţine acolo un petic dăruit ca la carte, cu certificat original de proprietate, mai puţin proces verbal de predare-primire, dac-am înţeles noi bine.)

Dar poate că veţi dori să faceţi o excursie mai lungă, dându-vă-n vânt după starea de imponderabilitate, plănuind să reveniţi pe pământ doar după ce guvernul cade pe spate.

Suntem convinşi că, în ideea unei vieţuiri spaţiale cât mai sănătoase, nu veţi accepta să înghiţiţi doar pastile, e-uri preambalate sau ciocolată-bile.

Avem veşti grozave pentru Dumneavoastră: căpşunile, salata, spanacul, cartofii dulci, soia şi grâul pot fi cultivate în spaţiu fără prea mari probleme, procesul numindu-se, într-o cheie ştiinţific-doctorală, agricultură microgravitaţională. (Vă avertizăm: cu derivatele din soia veţi întâmpina probleme. Din cauza radiaţiilor spaţiale tofu se cam pleoşteşte iar laptele capătă un gust cam ciudat – credem noi că de cometă spaţială -, da’ ce mai contează acest mic amănunt, cătă vreme aveţi certitudinea că n-o să vi se prindă niciodată de oală!)

… Desigur, nu vor putea fi cultivate în sol familiar (… da, vi s-ar împrăştia imediat în spaţiul stelar!), dar un material poros, fertil, absorbant, v-ar fi de mare folos (mai ales pentru apă şi diferiţi nutrienţi, exclus bălegar).

Drum bun şi recoltă bogată.

Science World, numarul 12, mai – iunie 2013

Sorry, the comment form is closed at this time.