Mai 102017
 

Aşa suntem noi, buni şi drăguţi, vrem să fim de folos oamenilor.  Organelor lor, capetelor lor.

Afin

Aloe vera

Andrographis

Anghinare

Arborele de ceai

Armurariu/Ciulinul laptelui/Ciulinul Mariei

Black cohosh

Castan sălbatic

Echinacea

Floarea pasiunii

Gheara diavolului

Ghimbir

Gingko

Ginseng asiatic

Ginseng siberian

Hamei

Kava/Kava kava

Lavandă

Lamâioară/Cimbrul-adevărat/Lămâiţa

Luminiţa nopţii

Mahuang

Mentă

Merişor american

Muşeţel

Palmierul-f(i)erăstrău

Păducel

Salcie

Sâmburi de strugure

Spilcuţă

Sunătoare

Trifoi roşu

Urzică

Usturoi

Valeriană

Vâsc

 

Am studiat mult şi serios. Orice alt remediu vegetal care nu apare în tabelul de mai sus (şi pe care, cel mai probabil, tocmai îl înghiţiţi, după cel l-aţi plimbat de vreo zece ori pe sub limbă) prezintă o mare şi serioasă hibă: nu este legat de niciun studiu puternic sau de vreo dovadă ştiinţifică consolidată care să încurajeze, în scop preventiv sau curativ, de-a dreptul salvator, îngurgitarea lui necondiţionată.

Cu toate ca unele dintre ele sunt eficiente în anumite afecţiuni (cotarea lor a fost facută, pe baza studiilor clinice care au evidenţiat rezultatele, drept slabă, medie, bună), în marea majoritate a situaţiilor de afectare fizică sau psihică, medicamentele convenţionale circumscrise (testate în condiţii clinice adecvate) oferă satisfacţii fizice mai mari sau cel puţin egale stării de sănătate.

Cu o singura excepţie: în tratarea răcelii, hapurile sunt, în mare parte, apă de ploaie, pe când extractele de echinacea (mai ales în faza instalată a neplăcerii), ba.

 

… A venit toamna, da.

 

(… Nu, nu avem contract nici cu vreun cabinet medical înfloritor, nici cu vreun plafar falimentar şi răzbunător, ci doar cu o societate difuză, mai puţin cunoscută, de testare clinică adecvată, care s-a prins atât de ipoteza falsă a naturalului, cât şi de limitele tradiţionalului, o bază excelentă, de altfel, în a consolida marketingul.)

 Leave a Reply

(obligatoriu)

(obligatoriu)