COR

Iun 232013
 

Fiind într-o dispoziţie oarecum polară şi înceată, favorizată de aerul condiţionat menit să ne apere de rusaliile ciorditoare de judecată, ne-am cam străduit ceva pentru a stoarce ziua, la ceasul cel  de seară, de veştile ei bune. După un uşor strâns din dinţi, bucuria ne-a fost de-a dreptul imensă. În sfârşit, putem face ceva constructiv pentru societatea noastră (fără să aşteptăm o minimă recompensă), chiar dacă-i duminică şi, după superiorii din cer, la muncit şi gândit e dispensă.

Vă propunem să ne apucăm de treabă cu o glumă (care, fie vorba-ntre noi, ni s-a părut foarte bună). Desigur, am trecut-o prin furcile limbajului deja consacrat, precizat foarte clar în fişa postului de scrib pe un astfel de site:

„Aţi dori, cumva, o iubită foarte fierbinte, cititoare de Kant şi de Nuţă şi, pe de-asupra, model de elită?

Aţi dori, în plus, şi-un Bugatti de maximă fiţă?

Aţi mai dori cumva, peste toate, o vacanţă erotică pe-o exotică insuliţă?

Cu bani mulţi, fooooarte mulţi bani, pe care să nu-i puteţi număra? Şi care să nu încapă pe niciun card primitor, în nicio puşculiţă, într-atât de incomensurabil fiind numărul lor?

… Atunci vă aşteptăm, cu cea mai mare încredere, la Dedestore. Vă garantăm că nu veţi fi dezamăgiţi (precum în multe altele). Doar aici veţi găsi cea mai mare varietate de cuie şi cuişoare în care să vă atârnaţi, umiliţi, poftele deşuchiate.”

…. Ceea ce nu se poate spune despre al nostru COR, căci aici voiam să ajungem. Lectura veştilor bune de astăzi ne-a adus în faţa celei mai mari revelaţii protectiv-sociale. Iacătă, suntem în stare să punem umărul la reconstrucţia lui, la oferirea de şanse reale şomerilor nefericiţi ai acestei interminabile ţări.

Pentru că concediul dăunează grav sănătăţii (scuzaţi-ne, dar cacofonia era absolut necesară, că concediul e o pasăre rară), el producând, cu precădere în primele 2 zile ale Domniei sale, suficiente probleme cardiace grave celor care îşi pro-atentează rutina, digestia şi mai ales serotonina, propunem completarea Codului Ocupaţiilor din România cu postul de concediaş-înaintaş. Respectivul fericit, contra unei sume deloc neglijabile, va merge în locul nostru în primele 3 zile (… suntem şmechero-preventivi, plusăm cu o zi, să evităm şi constipaţia habituală), urmând să preluăm ştafeta, rămânând sănătoşi, din ziua a patra.

Pentru că plantele, iacată, calculează (nuuuu, nu sunt inteligente, ci doar proiectate să-şi regleze, folosind împărţirea substanţelor chimice din frunze, cantitatea şi ritmul consumului de amidon necesar parcurgerii nopţii cu bine), propunem indexarea săracului COR cu funcţia de funcţionar administrativ vegetal, specializat pe execuţia bugetară. Cel care îl va ocupa nu va fi nevoit să gândească ci, din somnul naţiunii, să calculească bugetul, pic cu pic, până să-l golească. (… Pardon. Scuzaţi. S-ar putea să avem o problemă. Postul ăsta vegetal se pare că există deja, se ocupă doar dacă ai pile la grădinar şi mană pe gândirea cea dreaptă.)

Pentru că  Arabidopsis este pentru biologie ceea ce este Caernorhabditis Elegans pentru neuroştiinţe, drăguţa de ea fiind folosită inclusiv în experimentele efectuate pe câmpurile de luptă  (adăugare de genă – manifestare reactivă, prin compuşi specifici, la detectarea dioxidului de carbon – înroşirea frunzelor  atunci când se suspectează vreo mină), propunem upgradarea COR cu plantator-arabidopsisor. Altfel cine să arunce pe câmpul de mine, absolut profesional, seminţele plăntuţei mai sus menţionate, pentru ca în 3 – 6 săptămâni, când ea va creşte şi se va înroşi în cazul în care se află pe vreo mină nemernică, să se ducă, tiptil, să culeagă roadele ştiinţei prea viu colorate?

Pentru că tocmai s-a încheiat concursul care a desemnat cel mai urât câine din lume, dar nouă câştigătorul ni s-a părut a fi chiar foarte frumos (ceilalţi internauţi la fel de indignaţi, dar cu un simţ estetic cam inferior, l-au catalogat doar „drăguţ”), considerăm necesară existenţa şi intrarea lui imediată în pâine, pentru buna sănătate a tuturor părţilor implicate, a contestatorului de verdict canin oferit de-a dreptul câineşte, un fel de avocat-partizan al urâtului cu adevărat.

Sorry, the comment form is closed at this time.