Iul 032013
 

„Am putea învăţa de la propriul nostru sistem nervos. Am putea încerca să funcţionăm «după chipul şi asemănarea lui». Pentru asta educaţia ar trebui să fie, cum altfel, flexibilă şi interconectată.” *

Inclusiv cea virtuală, pe care ne străduim s-o facem cât mai adecvată noii cunoaşteri şi, de ce nu, cât mai atractivă, bună de pus pe rana unei noi naşteri.

INTERCONEXIUNILE PUNCT RO au câştigat, în ultimele zile, nişte doctori-descoperitori redutabili, care se mişcă, printre neuroni şi cuvinte, cu o graţie cognitivă de-a dreptul remarcabilă. Interesaţi de tot dar nu furaţi chiar de toate, fiecare dintre ei şi-a amprentat, într-un anume fel, domeniul de interes, ceea ce veţi şi observa  uşor (dar nu cu lejeritate) în scrierile lor abil şi intens interconectate.

Ei sunt, desigur, nişte ele, pe care le iubim deja, pentru că le citim de suficientă vreme (… cam tot de atunci am început să consumăm şi antidepresive, într-atât sunt fetele de bune!).

Suntem cu adevărat emoţionaţi pentru că au acceptat să se alăture echipei şi, drept urmare, nu întrevedem altă cale mai onorabilă de a le anunţa altfel decât ca la şcoală, în ordine prenumic-alfabetică:

ANCA AURORA DEACONU

ANCA RĂDUCAN

ANDREEA LUNGU

IRINA ŞUBREDU

ROSANA DUMITRACHE

… Aşadar, veţi deveni, în curând, nişte adevăraţi dependenţi de interconexiuni. Nu vă putem ajuta, din păcate. Ne pare rău, însă nu intervenim în astfel de tulburări. Gândirea critică să-şi facă singurică dreptate.

 

*Adrian Nuţă, „INTERCONEXIUNI – fizica cuantică povestită de un psihoterapeut”, SPER, 2008

Sorry, the comment form is closed at this time.